Sök
Meny
Skriv ut artikelnJaktåret 2014-15

 

Så har det blivit dags att göra en återblick av jaktåret 2014-2015 och hur våra egna hundar har levererat.

Målet med säsongen var att utveckla Stella så vi får börja med henne.

Första delen på hösten så blev det mycket inkallningsträning på rådjur och hare blandat med älgkontakt. Hon stod med ståndskall under första älgjaktsveckan och gjorde ett bra älgarbete under ca 45 min med stånd/gångstånd på tjur, kviga, ko och kalv som gick tillsammans men utan att någon kunde fälla. Det fälldes en tjur i slutet på oktober som hon förföljde ca 1 km.

Därefter blev det några jaktdagar där hon förföljde älg utan att få till ståndskall och det fälldes djur som hon inte var efter så det var lite stolpe ut. I mitten av december så började det lossna ordentligt. Ståndskall under träning på 8 taggare i 120 min

 

Någon vecka senare skalltid på ko och kalv i 120 min och ytterligare ett par veckor därefter ståndskall på ko och kalv i 90 min.

Eftersom vi hade en kalv kvar att fälla i Mariestad så fanns det goda förhoppningar om att få fällt på ståndskallsarbete innan jaktsäsongen var slut. I februari fälldes det till slut en kalv av en passkytt efter över en timmas ståndskall/gångstånd. Då var det en skön dag efter allt slit med att jaga in henne.

Våra vorsthrar har gjort bra ifrån sig. Båda har tjänstgjort som apportörer vid vanlig jakt och skyddsjakt på gås. Blicka som nu är 11 år gjorde ett fint fågelarbete på en av gässen som skadesköts och smet iväg 60 m i klöver. Under söket frös hon fast i stramt stånd och efter en avance apporterades fågeln.

 

Blicka visade också att gammal är äldst vad gäller skogsfågeljakt och var den enda hunden som vi lyckades fälla för i den för säsongen svaga fågeltillgången i Malungs Västra JVO.

Under ripjakten så var det Speja som får vara stjärnan istället och vi fällde 8 ripor för henne och 7 för Eriks Nallo på bara ett par timmar i Ammarnäs en av dagarna och ett tiotal ripor de övriga dagarna.

Förutom fågeljakt har både Blicka och Speja har använts som stöthundar och det har fällts rådjur för båda två.

 

Isa har haft en fin säsong med jättefina drev och drevtider. Jag har aldrig haft bättre jakt med henne då jag fick fälla två rådjur själv och jag kunde fällt två rådjur till under säsongen men jag avstod då vi hade ungdomsjakt. Jag stötte istället tillbaka rådjuren in i marken så att våra unga blivande jägare och deras föräldrar skulle få chansen att fälla.

Säsongens sista fällda rådjur för Isa blev nummer 51 i hennes karriär. Det 50:e fälldes av min bror Tobias vilket självklart var extra roligt då han hjälpt till med att gå jaktprov med henne och tar med henne till andra jaktmarker då jag själv arbetat eller jagat med Stella. En räv fälldes också för henne under vid jakt i Vårgårda.

 

Trafikeftersök är också en form av jakt och där har Speja som vanligt presterat mycket bra arbeten. Även Stella har varit med och fått känna på att spåra älg. Hon hade lite problem de första 400 m men gjorde sedan ett riktigt bra arbete i totalt 4,5 km på ko och kalv. Hon fick banda det eftersöket eftersom trafiken är besvärlig på väg44. Vi kunde inte konstatera några skador på älgkon så det avbröts en bit in på natten.

Nu när jakten är slut så är det dags att starta hundkurserna. Skall bli trevligt att träffa alla nya och ”nygamla” kursdeltagare igen.Joakim Andersson - joakim@jakthundsdressyr.se - 0709-500 647 (Tis o Tor kl 19-22)
Ralph Lauren Outlet Coach Outlet Cheap Handbags Oakley Sunglasses Christian Louboutin Outlet Cheap Designer Shoes Ralph Lauren Outlet Louis Vuitton Outlet Michael Kors Outlet Ralph Lauren Outlet Coach Outlet Christian Louboutin Outlet Michael Kors Outlet Coach Outlet Burberry Outlet Ralph Lauren Outlet Louis Vuitton Outlet Cheap Oakley Louis Vuitton Outlet Michael Kors Outlet Rolex Replica Rolex Replica Oakley Sunglasses Louis Vuitton Outlet Christian Louboutin Outlet Oakley Sunglasses Coach Outlet Oakley Sunglasses Louis Vuitton Outlet Christian Louboutin Outlet Rolex Watches Coach Outlet Oakley Sunglasses Louis Vuitton Outlet Michael Kors Outlet Coach Outlet Louis Vuitton Outlet Michael Kors Outlet Oakley Sunglasses Christian Louboutin Outlet Oakley Sunglasses Christian Louboutin Outlet Michael Kors Outlet Christian Louboutin Outlet Ralph Lauren Outlet Coach Outlet Christian Louboutin Outlet Ralph Lauren Outlet Coach Outlet Coach Outlet Ralph Lauren Outlet Coach Outlet Michael Kors Outlet Oakley Sunglasses Coach Outlet Michael Kors Outlet Rolex Watches Oakley Sunglasses Coach Outlet Michael Kors Outlet Rolex Watches Ralph Lauren Outlet Louis Vuitton Outlet Christian Louboutin Outlet Ralph Lauren Outlet Coach Outlet Christian Louboutin Outlet Louis Vuitton Outlet Ralph Lauren Outlet Coach Outlet Oakley Sunglasses Coach Outlet Michael Kors Outlet Burberry Outlet Ralph Lauren Outlet Louis Vuitton Outlet